Gustul Drambuie este obţinut în urma infuzării unei combinaţii secrete de plante, condimente şi ierburi în whisky scoţian din Speyside şi Highland, învechit până la 15 ani, care conferă o profunzime aparte sortimentului. Amestecul îşi are originea într-o reţetă creată pentru Prinţul Charles Edward Stuart de către spiţerul regal, în sec. al XVIII-lea. Legenda spune că prinţul obişnuia să bea câteva picături din acest elixir în fiecare zi, pentru a-şi păstra puterea şi vitalitatea. Sortimentul păstrează şi astăzi un aspect regal şi un gust fermecător. Denumirea Drambuie provine din expresia galică „An Dram Buidheach” („Băutura care satisface”).
Notele degustării:
Miros: Note bogate de flori, ierburi aromatice, piper, fân uscat, lemn dulce, coajă de portocală şi accente de miere.
Gust: Un buchet complex şi expresiv, dominat de o explozie de arome de portocală, note de miere şi ierburi aromatice.
Finish: Persistent, aromat.
Culoare: Auriu intens.
Scrie un review